Μαθηματικα - lisari team

... Ενα δυνατο βιβλιο .
... 19 ανησυχα μαθηματικα πνευματα .
... 100 πρωτοτυπα συνδυαστικα Δ θεματα .
... 15 (τα ...) διαγωνισματα
... 15 κριτηρια αξιολογησης .
... 12 υποδειγματικα λυμενα θεματα .
... 224 ερωτησεις Σωστο - Λαθος .
... Εργαλειο στα χερια του υποψηφιου .
... Εργαλειο στα χερια του καθηγητη .

Τη Δευτερα 15 Φεβρουαριου θα κυκλοφορησει ενας Οδηγος Προετοιμασιας Μαθηματικων για τους μαθητες της Γ Λυκειου που εχουν τη τιμη να συμμετεχουν 19 απ'τους πιο αξιολογους μαθηματικους του χωρου .
Η ιστορια ξεκινησε ως εξης:
Αρχες Σεπτεμβριου αντιληφθηκαμε προωρα οτι υπαρχει προβλημα και μπερδεμα με τα φετινα θεματα των εξετασεων.
Δεν ξερουμε ακριβως τι θα διδαξουμε και ποια θεματα θα προτεινουμε στο τελος στους μαθητες μας.
Συνηθως στην επαναληψη λυναμε τα προηγουμενα θεματα εξετασεων, τα θεματα της ΕΜΕ, του ΟΕΦΕ και οτι ειχαμε απο εξωσχολικα βιβλια. Φυσικα δεν προλαβαιναμε και κατι αλλο... Επισης υπηρχαν αρκετα φυλλαδια και σημειωσεις με επαναληπτικα θεματα. Ομως τωρα με την αλλαγη της υλης αρκετα θεματα ειναι εκτος.
Αρα θα πρεπει ο καθηγητης να κατασκευασει - να βρει κυριως Δ θεματα.
Τα Β και Γ ειναι ευκολα και επειδη συνηθως ειναι απο ενα κεφαλαιο μπορεις να βρεις απειρα. Η δυσκολια εγκειται στα Δ θεματα, που η κατασκευη η ευρεση τους δεν ειναι ευκολη δουλεια.
Ως lisari team ξεκινησαμε την προσπαθεια να κανουμε μια ολοκληρωμενη δουλεια και να αναρτησουμε αυτο το φυλλαδιο τελη Φεβρουαριου στο blog.
Επειδη τελικα κατασκευασαμε δικες μας ασκησεις θελαμε με καποιο τροπο να καταχωρησουμε τα πνευματικα δικαιωματα των ασκησεων.
Ετσι επεσε η ιδεα της εκδοσης. Με την Ελληνοεκδοτικη συμφωνησαμε στα πρωτα 5 λεπτα και νομιζω οτι το παραμυθι της ομαδας τωρα ξεκινα!!


Περισσοτερες λεπτομερειες εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :